Regenerativna terapija 2021-01-05T09:36:19+00:00

Regenerativna terapija

Proloterapija je nekirurška infiltrativna tehnika za zdravljenje kronične bolečine v sklepih. Učinkovita je pri poškodovanih in degenerativno spremenjenih tetivah ali ligamentih. Uporabljamo 15% ali 25% glukozo skupaj z Lidokainom. Z infiltracijo naravnih substanc stimuliramo regeneracijo tkiv in samozdravljenje. Potrebno je 3-6 infiltracij v razmaku 4-6 tednov.

NAROČITE SE

Bioterapija z injekcijami kolagena je novejša medicinska terapija, ki stimulira kolagen  v podkožnem tkivu in vsebuje naravne snovi. Uporabljamo pri zdravljenju preobremenitvenih sindromov, procesu staranja sklepov in pri kroničnih posttravmatskih vnetjih. Pri teh stanjih je ugotovljeno pomanjkanje kolagena. Apliciramo v obliki pariartikularnih intradermalnih injekcijah v okolici sklepa. S tem izboljšamo funkcionalnost sklepov in zmanjšamo bolečino. Pri tej terapiji ni dokazanih stranskih učinkov.

NAROČITE SE

Udarni valovi ali ESWT metoda se uspešno uporablja pri kroničnih entezopatijah in tendinopatijah, kjer druge terapevtske metode niso učinkovite. Indikacije so kalcinacije v tetivah ramenskega obroča, vnetja narastišč komolca (epikondilitis), vnetja narastišč na petnico (trn petnice), vnetje narastišč tetiv in mišic na drugih mestih (stopalo, koleno, kolk, medenica, hrbtenica) in kronične boleče točke. Priporoča se 5 terapevtskih procedur v razmaku vsaj 7 dni. Terapija traja 10-20 minut. Uspešnost zdravljenja je 70-90%.

NAROČITE SE

K – Laser CUBE 4 ima valovno dolžino 660, 800, 905, 9070 nm in maksimalno moč 20W ISP. Je vrhunski aparat za takojšnjo rehabilitacijo poškodb mišic in ligamentov. Učinkovit je v akutnih in subakutnih fazah. Za kronično fazo imamo tudi prilagojene programe. Terapija s K-laserjem je visokoenergetska, zato jo lahko izvajamo vsak drugi dan. Po navadi zadostuje 5-6 laserskih obravnav. Terapijo izvajamo kot del celostne fizioterapevtske obravnave.

NAROČITE SE

Metoda TECAR je diatermična terapija, ki spodbuja procese regeneracije tkiva in ima močan analgetični učinek. Indikacije za uporabo so bolezni hrbta ( vratni, torakalni ali lumbalni predel ), bolezni rame ( tendinitis ali artroza ), bolezni komolca, zapestja in roke

( tendinitis, artroza palca, sindrom karpalnega kanala), bolezni kolka ( peritrohanteritis, artroza), bolezni kolena ( artroza, hondropatija, poškodba ligamentov, meniskusov, hrustanca), bolezni gležnja in stopala ( po poškodbah, tendinitis Ahilove tetive, plantarni fascitis ).
Uporabljamo tudi za mehčanje brazgotin ali kontraktur. Priporoča se 5 aplikacij TECAR terapije vsak drugi dan na prizadeto mesto.

Spodbudimo skrb za zdravje.

Naročite se!