Protibolečinska terapija 2018-12-21T13:38:02+00:00

Protibolečinska terapija

Za odpravljanje bolečih točk na mišicah lahko uporabljamo lokalni anestetik, včasih pa okrepimo učinek z dodanim kortikosteroidom.

NAROČITE SE

Blokade v sklep izvajamo, ko bolečina v sklepu ni bila odpravljena z običajnimi ne invazivnimi načini zdravljenja. Uporablja se kortikosteroid v kombinaciji z anestetikom.

NAROČITE SE

Uporabljamo zdravila, ki delujejo protivnetno, sproščajo mišične spazme in zmanjšujejo bolečino.

NAROČITE SE

Suho iglanje ali zahodnjaška akupunktura je tehnika sproščanja miofascialnih prožilnih točk (trigger points) z zelo tankimi iglami. Prožilne očke so zelo občutljive točke v naših mišicah, ki zabolijo ob pritisku na njih in ob aktivaciji mišice v kateri se nahajajo. Najprej s tipanjem (palpacijo) ugotovimo mesto prožilne točke, ki je odgovorna za določen bolečinski sindrom, nato pa skozi kožo vstavimo iglo in deaktiviramo aktivne prožilne točke ter zmanjšamo bolečino. Tehnika se opira na moderno znanje neuroanatomije in so pozitivni učinki znanstveno dokazani.

NAROČITE SE

Udarni valovi ali ESWT metoda se uspešno uporablja pri kroničnih entezopatijah in tendinopatijah, kjer druge terapevtske metode niso učinkovite. Indikacije so kalcinacije v tetivah ramenskega obroča, vnetja narastišč komolca (epikondilitis), vnetja narastišč na petnico (trn petnice), vnetje narastišč tetiv in mišic na drugih mestih (stopalo, koleno, kolk, medenica, hrbtenica) in kronične boleče točke. Priporoča se 5 terapevtskih procedur v razmaku vsaj 7 dni. Terapija traja 10-20 minut. Uspešnost zdravljenja je 70-90%.

NAROČITE SE

K – Laser CUBE 4 ima valovno dolžino 660, 800, 905, 9070 nm in maksimalno moč 20W ISP. Je vrhunski aparat za takojšnjo rehabilitacijo poškodb mišic in ligamentov. Učinkovit je v akutnih in subakutnih fazah. Za kronično fazo imamo tudi prilagojene programe. Terapija s K-laserjem je visokoenergetska, zato jo lahko izvajamo vsak drugi dan. Po navadi zadostuje 5-6 laserskih obravnav. Terapijo izvajamo kot del celostne fizioterapevtske obravnave.

NAROČITE SE

Z diadinamskimi, interferenčnimi tokovi ali TENS terapijo dosežemo protibolečinski in protivnetni učinek na tkivih. Istočasno se sprošča mišična napetost, pospeši celični metabolizem in poveča prekrvavitev v tkivu.

NAROČITE SE

Medicinska terapevtska masaža je naravna oblika zdravljena in ohranjanja zdravja. Z ročno masažo lajšamo in odpravljamo bolečine. Sproščujoče vpliva tudi na psiho.  S tehniko terapevtske masaže sproščamo in raztezamo mišična vlakna ter razbijamo vozliče povzročene z napetostjo ali stresom. Pozitivno vpliva tudi na krvni obtok, saj zvečuje količino kisika v tkivih in s tem izboljša regeneracijo mišic ter ostalih struktur.

NAROČITE SE

Spodbudimo skrb za zdravje.

Naročite se!